skład / składniki
metoda gotowania
zbliżają się święta Nowego Roku i jako gościnna gospodyni muszę wcześniej wybrać przepisy na świąteczny stół. Moi goście są wybredni, więc muszę się unikać. Tym razem pomógł mi przypadek. Do mnie na wizytę (a ja jestem dentystą) przyszła nauczycielka z college ' u kulinarnego. Podzieliła się ze mną przepisem na pyszną rybę-halibuta pieczonego w piekarniku.
rozstaliśmy się z najlepszymi przyjaciółmi: profesjonalny kucharz zyskał biały uśmiech, ale wzbogaciłem się o jeden oryginalny przepis.
nie wytrzymałem i już go wypróbowałem, spróbuj I ty.
musisz kupić filet z halibuta. Przygotuj ryby i warzywa, czarny pieprz lub inne przyprawy, niech każdy doda to, co kocha. Włącz piekarnik i rozgrzej go do 200 stopni. Wyjmij żaroodporną blachę do pieczenia i wyłóż ją folią. Na folii połóż przygotowane warzywa dla aromatu i wzmocnienia smaku: marchewki w plasterkach, słodką paprykę i cebulę, pokrojone w pierścienie, a na wierzchu solonego halibuta, posyp piękną przyprawami, pieprzem i dokładnie "zapakuj" w folię. Pomoże to rybom pozostać delikatnym i soczystym, nie pozwalając mu wyschnąć. Podczas owijania staraj się zostawić miejsce na powietrze.
nawiasem mówiąc, Wskazówka, Jeśli rzadko używasz srebrnych przedmiotów, zawiń je w folię, nie utleniają się w niej.
wróć do przepisu. Upewnij się, że folia się nie obraca, a sok nie wycieka. Umieść blachę do pieczenia z rybą w piekarniku i piecz przez 15-20 minut, w zależności od jej wielkości.
w miarę upływu czasu możesz wyjąć danie i cieszyć się nim! Jako dodatek możesz użyć gotowanych ziemniaków.
P. S. starannie przechowuję telefon mojej pacjentki, po nowym roku będą jeszcze święta.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Halibut gotowany - 216 kcal/100g
- Halibut świeży - 102 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g