skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotowanie żywności na liście.
Krok 2:
Moje buraki.
Krok 3:
Włóż do rondla i gotuj przez 15 minut od momentu wrzenia.
Krok 4:
Ostudzić i pokroić w paski jak marchewki po koreańsku. Słomka powinna być długa, o tej samej grubości.
Krok 5:
Dodaj cukier.
Krok 6:
Dodaj sól.
Krok 7:
Wlej ocet winny.
Krok 8:
Wlej ocet jabłkowy.
Krok 9:
Dodaj paprykę.
Krok 10:
Dodaj ostrą paprykę.
Krok 11:
Dodaj kolendrę.
Krok 12:
Dodaj czarny pieprz.
Krok 13:
Dodaj posiekaną kolendrę.
Krok 14:
Dodaj posiekany czosnek.
Krok 15:
Wszystko wymieszaj.
Krok 16:
Wlej oliwę z oliwek i ponownie wymieszaj. Pozostaw do marynowania na godzinę lub dłużej. Smacznego!
wiedząc o dobroczynnych właściwościach buraków, często robię z nich sałatki. Cóż, buraki, jak mówią, są burakami w Afryce, co jeszcze może być nowego. Ale natknąłem się na przepis, który powiedział, jak zrobić buraki po koreańsku w niezbyt zwykły sposób. Zainteresował mnie fakt, że jest na wpół ugotowany lub na wpół upieczony. Ugotowałem surowe buraki, a tutaj... I daj mi, myślę, że spróbuję pokazać gotowanie buraków po koreańsku, a za jednym razem podzielę się wrażeniami na temat smaku sałatki. Teraz sałatka jest gotowa i chcę powiedzieć, że połączenie smaku wszystkich przypraw w sałatce jest cudowne, ale ... dla mnie wolałabym o niej zapomnieć i ugotować jak należy. Cóż, surowe buraki są chrupiące, gotowane są smaczne, a ta ma niezrozumiałą strukturę. Może czegoś nie zrozumiałem, moim zdaniem jest to sposób marynowania buraków przez kilka dni. Ale powtarzam, smak samej marynaty jest doskonały. Następnym razem powtórzę wszystko, tylko z normalnie ugotowanych buraków. Na koniec chcę powiedzieć, że marynowane warzywa są bardzo popularne i bardzo poszukiwane. Czasami kupujemy je gotowe w sklepie, ale czasami chcemy zrobić je sami w domu. Dzięki opisowi, który zasugerowałem, nie będzie to trudne. Muszę powiedzieć, że moim osobistym zdaniem buraki według tego przepisu są najbardziej udane (tylko z moimi poprawkami) i można go używać nie tylko do buraków, ale także do marchwi. Jeśli lubisz warzywa, w tym buraki, ale nie wiesz, jak je podać w oryginalny sposób, nasz przepis zawsze ci się przyda.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g