burak po koreańsku

pikantna przystawka z buraków to świetny dodatek do potraw. Zdrowy, witaminowy, o pikantnym smaku, który można regulować za pomocą przypraw, zmieniając ich ilość według własnego uznania. Idealnie pasuje do drugiego.
AnaitAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 2 g
tłuszcze 22 % 4 g
węglowodany 67 % 12 g
93 kcal
IG: 8 / 0 / 92

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Gotowanie żywności na liście.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Moje buraki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Włóż do rondla i gotuj przez 15 minut od momentu wrzenia.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ostudzić i pokroić w paski jak marchewki po koreańsku. Słomka powinna być długa, o tej samej grubości.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj cukier.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj sól.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej ocet winny.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlej ocet jabłkowy.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj paprykę.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dodaj ostrą paprykę.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Dodaj kolendrę.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Dodaj czarny pieprz.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Dodaj posiekaną kolendrę.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Dodaj posiekany czosnek.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Wszystko wymieszaj.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Wlej oliwę z oliwek i ponownie wymieszaj. Pozostaw do marynowania na godzinę lub dłużej. Smacznego!

wiedząc o dobroczynnych właściwościach buraków, często robię z nich sałatki. Cóż, buraki, jak mówią, są burakami w Afryce, co jeszcze może być nowego. Ale natknąłem się na przepis, który powiedział, jak zrobić buraki po koreańsku w niezbyt zwykły sposób. Zainteresował mnie fakt, że jest na wpół ugotowany lub na wpół upieczony. Ugotowałem surowe buraki, a tutaj... I daj mi, myślę, że spróbuję pokazać gotowanie buraków po koreańsku, a za jednym razem podzielę się wrażeniami na temat smaku sałatki. Teraz sałatka jest gotowa i chcę powiedzieć, że połączenie smaku wszystkich przypraw w sałatce jest cudowne, ale ... dla mnie wolałabym o niej zapomnieć i ugotować jak należy. Cóż, surowe buraki są chrupiące, gotowane są smaczne, a ta ma niezrozumiałą strukturę. Może czegoś nie zrozumiałem, moim zdaniem jest to sposób marynowania buraków przez kilka dni. Ale powtarzam, smak samej marynaty jest doskonały. Następnym razem powtórzę wszystko, tylko z normalnie ugotowanych buraków. Na koniec chcę powiedzieć, że marynowane warzywa są bardzo popularne i bardzo poszukiwane. Czasami kupujemy je gotowe w sklepie, ale czasami chcemy zrobić je sami w domu. Dzięki opisowi, który zasugerowałem, nie będzie to trudne. Muszę powiedzieć, że moim osobistym zdaniem buraki według tego przepisu są najbardziej udane (tylko z moimi poprawkami) i można go używać nie tylko do buraków, ale także do marchwi. Jeśli lubisz warzywa, w tym buraki, ale nie wiesz, jak je podać w oryginalny sposób, nasz przepis zawsze ci się przyda.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Ocet winny biały - 14   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g

Podobne przepisy