skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj biszkopty, ostudź, podziel każdy wzdłuż na dwie części. Przygotuj mus. W formie, w której wypiekano biszkopty, Złóż ciasto, mocząc warstwy musem. Pozostaw ciasto do namoczenia. W międzyczasie wydrukuj obraz świni, Przytnij krawędź wzdłuż warunkowego konturu. Przygotuj krem białkowy.
Krok 2:
Jeśli ciasto znajduje się na górze, wytnij z niego kształt według szablonu, umieszczając go twarzą do ciasta.
Krok 3:
Następnie nałóż trochę kremu na spód ciasta, który posłuży jako klej do podłoża ciasta.
Krok 4:
Ustaw podkład i odwróć ciasto.
Krok 5:
Wytnij obraz świni wzdłuż konturu.
Krok 6:
Nałóż trochę kremu na ciasto, na którym konieczne będzie nałożenie konturu świni.
Krok 7:
Nałóż szpikulcem na krem kontur zewnętrznych i wewnętrznych elementów świni.
Krok 8:
Obrysuj kontur stopioną ciemną czekoladą.
Krok 9:
Rozcieńczyć trochę różowego kremu i za pomocą dyszy &039;gwiazdka&039; nałożyć go na twarz świnki. Krem należy nakładać w kółko w jednym kierunku i pod jednym kątem. Dzięki temu wzór będzie wyglądał harmonijnie i schludnie.
Krok 10:
Pomaluj na różowo wszystkie niezbędne elementy obrazu. Aby wiedzieć, gdzie jest kolor, trzymaj pod ręką kolorowy obraz postaci.
Krok 11:
W jaśniejszym różowym kolorze nałóż rumieniec na policzek i zaznacz nozdrza.
Krok 12:
Pomaluj koszulkę Niebieskim kremem.
Krok 13:
Pomaluj oczy i łapy białymi i czarnymi kremami.
Krok 14:
Białym kremem narysuj tło na górnej połowie obrazu na torcie.
Krok 15:
Nałóż również biały krem węża wzdłuż krawędzi górnej części.
Krok 16:
W ten sam sposób, zielony krem narysować tło na dole obrazu.
Krok 17:
Dyszą &039;chwast & 039; i jasnozielonym kremem nakładaj obrzeża u podstawy i wzdłuż górnej krawędzi dolnej części obrazu gwałtownymi ruchami.
Krok 18:
Ostatnim akcentem, pomaluj usta i uchwyty świnki jasnym różowym kremem. Gotowe ciasto można podawać do stołu i zachwycać bliskich!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
- Barwnik spożywczy - 0 kcal/100g
- Cukier żelujący - 398 kcal/100g