skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować pyszne pączki, które można wypełnić dżemem,dżemem lub gotowanym skondensowanym mlekiem, przygotowujemy niezbędne produkty.
Krok 2:
Wlej dwieście pięćdziesiąt gramów ciepłego kefiru do miarki lub odpowiedniego pojemnika, a następnie wlej do niego dwie łyżki cukru
Krok 3:
Wlej osiem gramów suchych drożdży do kubka.
Krok 4:
Dodaj jedną pełną łyżkę mąki do wspólnego kubka.
Krok 5:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w kubku i odstaw na piętnaście do dwudziestu minut, aby aktywować drożdże.
Krok 6:
Rozbij jedno jajko kurze do obszernej miski.
Krok 7:
Wlej pół łyżeczki soli do miski z jajkiem.
Krok 8:
Dodaj jedną łyżkę oleju roślinnego do miski.
Krok 9:
Włóż sto gramów 15% kwaśnej śmietany do wspólnej miski.
Krok 10:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.
Krok 11:
Po dwudziestu minutach wlej bazę drożdżową do wspólnej miski i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, aż będą gładkie.
Krok 12:
Wlej czterysta pięćdziesiąt gramów mąki do głębokiej miski, a następnie dodaj do niej dziesięć gramów proszku do pieczenia.
Krok 13:
Bardzo dobrze wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia.
Krok 14:
Rozłóż mąkę w częściach do miski z płynną bazą.
Krok 15:
Dokładnie mieszając wszystkie składniki w misce, zagnieść ciasto i zebrać je w grudkę.
Krok 16:
Rozłóż ciasto na posypanym mąką stole i dobrze ugniataj.
Krok 17:
Posmaruj ciasto niewielką ilością oleju roślinnego i włóż do miski, a następnie przykryj serwetką i wyjmij na trzydzieści pięć do czterdziestu minut w ciepłe miejsce.
Krok 18:
Po czterdziestu minutach rozprowadzamy ciasto na stole, na którym wcześniej wylano trochę mąki i dzielimy na dwie identyczne części.
Krok 19:
Ciasto dobrze ugniatamy i rozciągamy.
Krok 20:
Rozwałkuj ciasto na ciasto o grubości pół centymetra.
Krok 21:
Wytnij z każdego ciasta za pomocą odpowiedniego kształtu niezbędne puste miejsca na pączki.
Krok 22:
Na każdym przedmiocie układamy wymaganą ilość dżemu.
Krok 23:
Zamykamy obrabiany przedmiot nadzieniem po prostu zbierając krawędzie i bardzo dobrze je sklejamy.
Krok 24:
Uformuj każdy pączek i odłóż na bok.
Krok 25:
Przykrywając serwetką, dajemy pączkom dwadzieścia minut.
Krok 26:
Rozłóż pączki, zachowując odległość na patelni rozgrzanej olejem roślinnym.
Krok 27:
Smażyć pączki z każdej strony na złoty kolor.
Krok 28:
Po usmażeniu układamy pączki na talerzu pokrytym serwetką.
Krok 29:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Ciesz się apetytem i herbatą dla wszystkich!
delikatny i bardzo smaczny przysmak, którego nigdzie nie można kupić - pączki z dżemem, słodkie wypieki na herbatę w pośpiechu! Nikt się im nie oprze! Chcesz je zjeść jak najwięcej! Aromatyczny przepis na domowe wypieki dla tych, którzy chcą doświadczyć niesamowitej rozkoszy smakowej. Aby przygotować te dmuchane pączki, każda gospodyni domowa zawsze będzie miała wszystkie niezbędne składniki w lodówce. Dzięki temu prostemu przepisowi w ciągu 20 minut otrzymasz niezwykły deser na herbatę!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Dżem morelowy - 242 kcal/100g
- Powidło - 250 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g