skład / składniki
metoda gotowania
1. Najpierw przygotuj sos, w tym celu wyciśnij sok z cytryny do głębokiego pojemnika, wlej oliwę z oliwek i sos sojowy. Kolendrę myjemy, suszymy, siekamy nożem. Obieramy czosnek, przepuszczamy przez prasę, dodajemy do pozostałych składników wraz z kolendrą, solą i pieprzem do smaku, mieszamy.
2. Naciągamy langusty na drewniane szaszłyki, układamy na talerzu, smarujemy przygotowanym sosem, odstawiamy na 30 minut, gdy sos wysycha, muszą ponownie obficie smarować owoce morza.
3. Rozłóż langusty na blasze wyłożonej folią, ponownie posmaruj sosem, Wyślij do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i gotuj przez 5 minut pod grillem, a następnie odwróć na drugą stronę, posmaruj go również sosem, kontynuuj pieczenie przez kolejne 5 minut.
podawaj na gorąco, możesz dodać swój ulubiony sos, ale jest to opcjonalne.
Poczęstuj się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Homar (mięso szyi) - 88 kcal/100g
- Langustin - 112 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g