ciasto z dżemem na oleju roślinnym

bardzo szybki przepis na proste ciasto na herbatę ! Zwracam uwagę na przepis na jedno z najprostszych ciast na herbatę. To ciasto jest przygotowywane nie z dżemem, ale z niego) przygotowanie tego ciasta zajmie minimum czasu i produktów ! Rezultatem jest pyszne i bardzo aromatyczne ciasto !
KonfeterraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 6 g
tłuszcze 6 % 4 g
węglowodany 86 % 60 g
289 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 35 min

w mroźne zimowe dni zawsze chcesz domowych, aromatycznych wypieków i nie zawsze masz ochotę gotować coś przez długi czas !Ten przepis jest już zatarty w mojej książce kucharskiej, która dostała się od mojej mamy, zimą zawsze pamiętam to ciasto) nie uwierzysz, jak łatwo i szybko można przygotować pyszne ciasto na herbatę w piekarniku !To ciasto jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, gdy goście są na wyciągnięcie ręki i musisz coś upiec, poświęcając na to minimum czasu, ten przepis jest bardzo przydatny.Takie świeżo upieczone ciasto zawsze było w kuchni mojej babci, takie ciasto zawsze kojarzy mi się z moim beztroskim dzieciństwem.Bardzo cieszę się, że do przygotowania ciasta potrzebujesz minimum produktów, które można znaleźć w każdej kuchni, a porcja okazuje się duża, co jest ważne !

ciasto można przygotować z dowolnego dżemu, jeśli dżem jest bardzo płynny, należy dodać więcej mąki. Wszystko, co musisz zrobić, to natychmiast włączyć piekarnik, aby rozgrzać się do 180 stopni.

ubij jajka na bujną pianę, bardzo dobrze jest wymieszać dżem z sodą w osobnym pojemniku ( aby później nie poczuć smaku sody). Soda wejdzie, a reakcja z dżemem zacznie skwierczeć i pienić się, po wymieszaniu wszystkiego wlej olej roślinny, wymieszaj, a następnie dodaj ubite jajka i dobrze wymieszaj, aż będzie gładka.

dodaj mąkę kawałek po kawałku i zagniataj ciasto, nie powinno być gęste. Następnie wlać powstałe ciasto do formy (upiekłam w formie 28/28 )lub na blachę do pieczenia. I włóż do piekarnika, aby piec przez 25 minut.

gotowość należy sprawdzić szpikulcem, na wyjściu powinna być sucha. Wyjmij gotowe i schłodzone ciasto z formy, usuń papier i pokrój na porcje.Ciasto okazuje się smaczne i bardzo aromatyczne !

takie ciasto można piec przynajmniej codziennie .Twoi bliscy pokochają ciasto, a goście poproszą o zawinięcie kawałka )Gotuj z przyjemnością !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Dżem dowolny - 271   kcal/100g

Podobne przepisy