skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Drobno posiekaj obraną cebulę, smaż na oleju roślinnym do połowy ugotowanego.
Krok 3:
Cukinię kroimy w drobną kostkę, łączymy z cebulą.
Krok 4:
Smażyć cukinię do miękkości. Solić. Trochę ostudzić.
Krok 5:
Robienie ciasta na kruszonkę. Łączymy mąkę, zimne masło i drobno starty ser. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 6:
Powstałe ciasto na kruszonkę wkładamy do zamrażarki na 15 minut.
Krok 7:
Nasmaruj naczynie do pieczenia olejem, rozłóż cukinię. Następnie posyp drobno posiekanymi ziołami.
Krok 8:
Posmaruj kwaśną śmietaną.
Krok 9:
Na wierzchu wcieramy schłodzone ciasto na grubej tarce.
Krok 10:
Pieczemy Crumble z cukinii w podgrzanym do 180 stopni. piekarnik 20-25 minut na złoty kolor.
Krok 11:
Podajemy jako dodatek lub jako samodzielne danie. Smacznego!
podczas duszenia cukinii może uwolnić się płyn. Cukinię przenosimy do naczynia do pieczenia bez płynu. W razie potrzeby możesz użyć przypraw do smaku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g