squash Crumble

delikatna i soczysta cukinia pod chrupiącą skórką sera. Crumble z cukinii to proste danie, które jest szybkie i łatwe w przygotowaniu. Kruszonka serowa tworzy chrupiącą, rumianą skórkę i sprawia, że danie jest apetyczne i aromatyczne. Squash Crumble jest dobry zarówno na ciepło, jak i na zimno. Podawaj jako samodzielne danie lub jako dodatek do ryb lub mięsa.
JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 2 g
tłuszcze 48 % 10 g
węglowodany 43 % 9 g
129 kcal
IG: 78 / 0 / 22

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Drobno posiekaj obraną cebulę, smaż na oleju roślinnym do połowy ugotowanego.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Cukinię kroimy w drobną kostkę, łączymy z cebulą.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Smażyć cukinię do miękkości. Solić. Trochę ostudzić.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Robienie ciasta na kruszonkę. Łączymy mąkę, zimne masło i drobno starty ser. Wszystko dokładnie wymieszaj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Powstałe ciasto na kruszonkę wkładamy do zamrażarki na 15 minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Nasmaruj naczynie do pieczenia olejem, rozłóż cukinię. Następnie posyp drobno posiekanymi ziołami.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Posmaruj kwaśną śmietaną.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Na wierzchu wcieramy schłodzone ciasto na grubej tarce.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Pieczemy Crumble z cukinii w podgrzanym do 180 stopni. piekarnik 20-25 minut na złoty kolor.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Podajemy jako dodatek lub jako samodzielne danie. Smacznego!

podczas duszenia cukinii może uwolnić się płyn. Cukinię przenosimy do naczynia do pieczenia bez płynu. W razie potrzeby możesz użyć przypraw do smaku.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy