skład / składniki
metoda gotowania
1. Włóż olej do żeliwnej patelni, wyślij do ognia. Gdy masło się rozpuści, wlej brązowy cukier, wlej Rum, trzymaj w ogniu przez około 5-10 minut, w tym czasie cukier powinien się całkowicie rozpuścić. Wlej karmel do naczynia do pieczenia, a gdy ostygnie, pokrój go w cienkie plasterki. Rozłóż powstałe gwiazdki na Karmelu.
2. Przesiej mąkę do miski, wlej tutaj zmielone migdały, proszek do pieczenia i sól. W osobnej misce ubij masło z cukrem mikserem elektrycznym na lekką i puszystą konsystencję. Następnie rozbij jajka na powstały krem, ponownie ubij. Dodaj wanilię, jogurt grecki, wymieszaj. Do powstałej masy Wprowadzamy suche składniki, zagniatamy ciasto. Ciasto ma kremową konsystencję, jest jednorodne, bez grudek.
3. Wlać ciasto do formy z karmelem i karambolą, wysłać do piekarnika nagrzanego do 170 stopni, piec przez godzinę, a następnie pozostawić do ostygnięcia w formie przez około 15 minut. Ostrożnie przenieś ciasto na duże płaskie naczynie i podawaj.
najsmaczniejsze są te ciepłe wypieki.
jedz z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Rum - 75 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Karambola - 31 kcal/100g