skład / składniki
metoda gotowania
1.& nbsp;umyj jagody, podziel na dwie części, z których jedną zmiel blenderem. Do posiekanych jagód dodajemy mleko skondensowane, rozbijamy jajka, wlewamy skrobię, a także przyprawy: gałkę muszkatołową, cynamon, wanilię i kardamon, ubijamy blenderem. W powstałej masie układamy całe jagody, mieszamy.
2. Pokrój masło na cienkie talerze, wlej mąkę do masła, zmiel ręce na okruchy. Następnie dodaj żółtka kurczaka, śmietanę, wlej cukier i sól. Zagniatamy gęste ciasto, wysyłamy do lodówki na 20 minut. 
3. Ciasto układamy w formie o średnicy 25 cm, wyrównujemy, formujemy boki. Na powstałą podstawę układamy nadzienie irgi, wysyłamy formę do piekarnika nagrzanego do & amp; nbsp; 180 stopni, pieczemy przez & amp; nbsp; 30 minut.
4. Ubij białka z cukrem pudrem na stabilne szczyty, napełnij Worek Do Gotowania kremem, grubo Osadź małe bezy na powierzchni ciasta. Zwracamy formę do piekarnika, podnosimy temperaturę do 200 stopni, pieczemy, aż pojawi się złoty rumieniec.
pozwól ciastu ostygnąć, a następnie wyjmij z formy i podawaj.
miłej herbaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Kardamon - 311 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wanilia - 288 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
- Irga - 45 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g