ciasto jagodowe z hyzopem
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
1. Schłodzone masło kroimy na małe kawałki, łączymy z mąką i cukrem, wcieramy w okruchy.
2. Dodaj sól do powstałej mieszanki i rozbij jajka, zagniataj ciasto. Oddziel & nbsp;1/3 ciasta, Wyślij do lodówki.
3. Pozostałe ciasto rozprowadzamy w formie, tworząc podstawę ciasta, posypujemy bułką tartą. W osobnym pojemniku wymieszaj dżem jagodowy ze świeżym posiekanym hyzopem, rozłóż na bułce tartej.
4. Schłodzoną część ciasta kruszymy rękami na powierzchni ciasta. Wysyłamy formę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez& nbsp; 30 minut, ciasto powinno się zrumienić. 
podawaj ciasto na stole po całkowitym ostygnięciu.
miłej herbaty! 
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Hyzop - 21 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Borówka - 44 kcal/100g
- Jagody świeżo mrożone - 56 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g