Chude czekoladowe ciasto brownie w 30 minut
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Posiekaj orzechy.
Krok 2:
Wymieszaj mąkę, kakao, sól, proszek do pieczenia i cukier.
Krok 3:
Podgrzej mleko kokosowe do wrzenia, polej czekoladą waniliową.
Krok 4:
Wymieszaj wszystko. Ciasto jest gotowe.
Krok 5:
Wstępnie przykryj spód formy (średnica 20 cm) pergaminem i nasmaruj boki.
Krok 6:
Rozłóż orzechy na dnie dzielonej formy.
Krok 7:
Wymieszaj czekoladę z suchymi składnikami i polej ciasto orzechami.
Krok 8:
Piec w temperaturze 175° przez około 20 minut. Lepiej nie suszyć.
Krok 9:
Wyjmij ciasto z formy na wolność.
Krok 10:
Rozpuszczoną czekoladę(60 gr) wymieszaj z mlekiem kokosowym (30 gr). To lukier.
Krok 11:
Przykryj ciasto.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal / 100g
- Wanilia - 288 kcal/100g
- Mleko kokosowe - 230 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal/100g