skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotujemy wszystkie niezbędne składniki do przygotowania sałatki z papryką, paluszkami krabowymi i pomidorami. Paluszki krabowe należy najpierw rozmrozić, jeśli to konieczne. Robimy to w lodówce, a nie w pokoju. I upewnij się, że opakowanie nie jest zepsute, to uchroni cię przed nieprzyjemnymi konsekwencjami.
Krok 2:
Paluszki krabowe kroimy w cienkie paski i wkładamy do miski.
Krok 3:
Paprykę myjemy i wycieramy, ponieważ nadmiar wody przyspiesza proces psucia się żywności. Usuń łodygę i nasiona. Pokrój na cztery części i pokrój ukośnie w cienkie paski. Dodaj do miski z paluszkami krabowymi.
Krok 4:
Obierz i zetrzyj czosnek na drobnej tarce. Ale najlepiej posiekać czosnek bardzo drobno. Dzięki temu siekaniu czosnek nie uwalnia oleju i pozostaje ostry i pachnący, a nie gorzki. I oczywiście dostosowujemy ilość ostrości do własnych upodobań.
Krok 5:
Umyj pomidora, wytrzyj i pokrój w paski. Dlatego wybieramy gęste, mięsiste owoce z minimalną ilością nasion. Dodaj pokrojonego pomidora do miski z warzywami i paluszkami krabowymi.
Krok 6:
Zetrzyj ser na grubej tarce i dodaj do miski z sałatką. Ogólnie rzecz biorąc, ser można wziąć według własnego gustu, a im ostrzejszy ser, tym jaśniejszy będzie smak sałatki.
Krok 7:
Dodaj majonez, sól i wymieszaj. Jeśli nie lubisz majonezu lub po prostu nie możesz, dodaj śmietanę lub gęsty jogurt naturalny. Lub możesz doprawić mieszanką oleju roślinnego, sosu sojowego i soku z cytryny.
Krok 8:
Nasza sałatka z papryką, paluszkami krabowymi i pomidorami jest gotowa. Układamy w salaterkach lub podajemy ogólnie. Smacznego.
chociaż ta sałatka jest lekka na pierwszy rzut oka, należy wziąć pod uwagę kilka punktów. Musisz posolić taką sałatkę tuż przed podaniem. Ponieważ warzywa po dodaniu soli zaczną szybko wydzielać sok, a sałatka straci prezentację. Nasiona po pokrojeniu pomidora lepiej usunąć, bez nich sałatka wygląda schludniej. Jeśli nie możesz kupić paluszków krabowych, możesz je zastąpić mięsem kraba. A jeśli nie lubisz sałatek pokrojonych w paski, możesz pokroić Wszystko W średnią kostkę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Paluszki krabowe - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe Vici soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g