babeczki z dżemem w środku
skład / składniki
20
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wymieszaj jajka z cukrem.
Krok 2:
Dodaj majonez i dobrze wymieszaj
Krok 3:
Wlej mleko i wymieszaj
Krok 4:
Dodaj sodę i zgaś ją octem
Krok 5:
Przesiej mąkę i dobrze wymieszaj . Aby nie było grudek
Krok 6:
Formy są smarowane olejem słonecznikowym lub pokryte pergaminem. Wypełnia je do połowy
Krok 7:
Połóż łyżeczkę dżemu lub dżemu na środku
Krok 8:
Z góry zgłoś ciasto. I wysyłamy do piekarnika na 25-35 minut w temperaturze 280-300 stopni.
Krok 9:
Smacznego!
wejdź na mój kanał YouTube pod linkiem i zobacz nowe przepisy!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g