pieczone grzyby w 15 min
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Opłucz grzyby. Jeśli są duże-przeciąć na pół, średnie i małe-pozostawić w całości. Przygotuj marynatę. Wymieszaj dwa rodzaje octu w słoiku, olej, sól, pieprz, paprykę, drobno posiekaj czosnek i wyślij do pozostałych składników. Dobrze wymieszać
Krok 2:
Weź czystą plastikową torbę bez dziur
Krok 3:
Umieść w nim grzyby, wlej do nich marynatę i mocno zawiąż torbę. Dobrze wstrząśnij grzybami, aby marynata była równomiernie rozłożona. Zrób to przez kilka minut
Krok 4:
W piekarniku nagrzanym do 240 stopni umieść grzyby na ruszcie. Piec 7-10 minut w temperaturze 240 stopni do miękkości
Krok 5:
Piękny dodatek do mięsa lub ryby jest gotowy! Przyjemny apetyt!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Ocet ryżowy - 20 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g