pieczone grzyby w 15 min

Masz tylko 15 minut, a goście są już na wyciągnięcie ręki? Szybka przekąska dla każdego! Tak szybko grzyby nie zostały jeszcze ugotowane? Oferuję przepis na marynowane grzyby w 15 minut. Szybko, smacznie, a co najważniejsze, nie zaszkodzi Twojemu zdrowiu!
annasher88Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 4 g
tłuszcze 58 % 7 g
węglowodany 8 % 1 g
82 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Opłucz grzyby. Jeśli są duże-przeciąć na pół, średnie i małe-pozostawić w całości. Przygotuj marynatę. Wymieszaj dwa rodzaje octu w słoiku, olej, sól, pieprz, paprykę, drobno posiekaj czosnek i wyślij do pozostałych składników. Dobrze wymieszać

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Weź czystą plastikową torbę bez dziur

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Umieść w nim grzyby, wlej do nich marynatę i mocno zawiąż torbę. Dobrze wstrząśnij grzybami, aby marynata była równomiernie rozłożona. Zrób to przez kilka minut

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W piekarniku nagrzanym do 240 stopni umieść grzyby na ruszcie. Piec 7-10 minut w temperaturze 240 stopni do miękkości

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Piękny dodatek do mięsa lub ryby jest gotowy! Przyjemny apetyt!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Ocet ryżowy - 20   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy