Pikantny kawior z dyni i cukinii

Łatwy, smaczny pomysł na zdrowe danie czeka na Ciebie). Moim pacjentom, którzy chcą znormalizować wagę i poprawić stan skóry, polecam dodanie dyni do swojej diety! Doskonale nasyca, mimo że w 100 gramach jest tylko 22 cal. Z medycznego punktu widzenia najważniejszymi cechami dyni są jej właściwości uspokajające i przeciwbólowe.
Julia ReznikovaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 1 g
tłuszcze 30 % 3 g
węglowodany 60 % 6 g
49 kcal
IG: 67 / 0 / 33

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Obierz kawałek dyni i pokrój w duże kostki 3-5 cm. Przykryj blachę do pieczenia papierem do pieczenia, rozłóż dynię. Za pomocą pędzla posmaruj go oliwą z oliwek. Sól, pieprz. Obok dyni umieść główkę czosnku. Piec 10 minut w temperaturze 180 stopni

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    3 cukinię obrać, pokroić na pół i łyżką usunąć nasiona.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Posmaruj cukinię oliwą z oliwek i dodaj do patelni do dyni. Piec wszystko razem przez kolejne 10-15 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wyciśnij miąższ czosnku, dynię i cukinię do miski do mieszania. Dodaj Kinzu lub inne warzywa według uznania.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wymieszaj. Jeśli chcesz dodać sól, pieprz. Podawaj jako samodzielne danie lub jako dodatek.

taki kawior można zabrać ze sobą do szkoły lub pracy. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g

Podobne przepisy