ciasto pomarańczowo-waniliowe
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty potrzebne do przygotowania ciasta
Krok 2:
Zmiękczona margaryna, cukier i jajka ubić.
Krok 3:
Dodaj sok i skórkę pomarańczową, wanilię, proszek do pieczenia i mąkę.
Krok 4:
Ugniataj do uzyskania gładkości. Formę posmarować masłem i piec do zrumienienia, pieczełam na średnim ogniu przez 35 minut
Krok 5:
Gotowe ciasto
Krok 6:
Schłodzone ciasto posyp cukrem pudrem i pokrój na kawałki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g