idealne jajecznica - śniadanie dla ukochanej na 8 marca
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Podgrzej trochę patelni. Pokrój chleb w prostokąty. Ostrożnie Wytnij miękisz i odłóż na bok.
Krok 2:
Kawałki umieścić na patelni. Włóż trochę masła do kawałków. Weź jajko, oddziel białko od żółtka. Wlej białko do jednej kromki chleba. Sól, pieprz. Podobnie robimy z innym jajkiem.
Krok 3:
Rozgrzej piekarnik do 240 stopni
Krok 4:
W piekarniku nagrzanym do 240 stopni wkładamy patelnię z jajkami. Delikatnie rozłóż jedno żółtko na środku każdego kawałka. Kontynuujemy gotowanie przez 2 minuty.
Krok 5:
Gotowe! Podawać z pieprzem, solą i octem balsamicznym.
Krok 6:
Smacznego!)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Chleb"darnicki" - 206 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220 kcal/100g
- Chleb pszenny z mąki razowej - 250 kcal/100g
- Chleb żytni z obranej mąki - 189 kcal/100g
- Chleb żytni z mąki tapetowej - 181 kcal/100g
- Chleb z otrębów białkowych - 182 kcal/100g
- Chleb pszenny białkowy - 242 kcal/100g
- Chleb zbożowy - 231 kcal/100g
- Chleb "doktorski" - 232 kcal/100g
- Chleb"Orłowski" - 211 kcal/100g
- Chleb "Ukraiński" - 213 kcal/100g
- Baton prosty - 248 kcal/100g
- Bochenek mąki najwyższej jakości - 265 kcal/100g
- Bułki miejskie z mąki klasy i - 254 kcal/100g
- Bułka miejska - 261 kcal/100g
- Bułka maślana - 252 kcal/100g
- Baranki proste - 336 kcal/100g
- Chleb - 254 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g