skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Masło zmielić z białym cukrem, dodać żółtka ubite w pianę, dodać sól i proszek do pieczenia.
Krok 2:
Dodaj mąkę, wymieszaj i dodaj białka i koniak ubite w pianę. Delikatnie wymieszaj od góry do dołu.
Krok 3:
Wypełniacz może być dowolny. Mogą to być rodzynki, suszone morele, orzechy, suszone śliwki itp. Kupiłam kiedyś takie & quot; czekoladowe krople & quot;. Na odwrocie opakowania znalazłem ten przepis.
Krok 4:
Wymieszaj ciasto z wypełniaczem według własnych upodobań. Dodałam & quot; czekoladowe krople & quot;.
Krok 5:
Dodałem też suszone morele.
Krok 6:
Wymieszaj.
Krok 7:
Rozłóż ciasto na foremkach na 2/3.
Krok 8:
Możesz zrobić lukier lub możesz się bez niego obejść. Możesz stopić czekoladę, możesz zrobić lukier według własnych upodobań. Miałem torebkę z gotowym lukrem.
Krok 9:
Piec w temperaturze 180 stopni do miękkości, około 20 minut. Gotowość można sprawdzić wykałaczką.
Krok 10:
Polej lukrem babeczki. Nasze pyszne babeczki są gotowe! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Suszone morele - 215 kcal/100g
- Uruk - 290 kcal/100g
- Brzoskwinie suszone - 254 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239 kcal/100g
- Koniak - 239 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g