skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Drobno posiekaj masło nożem, dodaj cukier i mąkę. Zagnieść ciasto. Zwijamy się w piłkę. Mamy takie ciasto. Zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki.
Krok 2:
Porzeczki wsypujemy do durszlaka nad rondelkiem, aby rozmroziły się i stosowały sok.
Krok 3:
Posyp porzeczki cukrem i skrobią.
Krok 4:
Żelatynę napełnij wodą i pozostaw na 10 minut. do pęcznienia.
Krok 5:
W ten sposób nabrzmiał, wchłonął całą wodę.
Krok 6:
Przygotowanie nadzienia. Włóż twaróg do głębokiego naczynia, dodaj jajka, cukier i cukier waniliowy. Ubij wszystko blenderem.
Krok 7:
Wyjmij ciasto z lodówki, rozłóż na blasze do pieczenia, tworząc boki. Mam dużą blachę do pieczenia 35 / 25cm.
Krok 8:
Wypełnij nadzienie.
Krok 9:
Na wierzchu rozłóż porzeczki na nadzieniu i włóż do piekarnika na 25-30 minut.
Krok 10:
Podczas pieczenia ciasta robimy galaretkę. Wlej sok do rondla, dodaj 3 łyżki. l. cukier i spuchnięta żelatyna. Podpalamy i podgrzewamy, mieszając, aż żelatyna się rozpuści, nie doprowadzając do wrzenia. Odstawiamy na bok, aż całkowicie ostygnie.
Krok 11:
Wyjmij nasze ciasto z piekarnika i pozwól mu ostygnąć. Podczas gdy wszystko się ochładza, możesz pić kawę. Wlać galaretkę po brzegi i schłodzić przez 30 minut.
Krok 12:
Wyjmij z formy. Musiałem pokroić ciasto, aby je wyjąć, okazało się ciężkie.
Krok 13:
Możesz pokroić takie małe ciasta i zaprosić do stołu. Smacznego dla wszystkich!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal / 100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal / 100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Sok - 36 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal / 100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Porzeczka czarna - 38 kcal/100g
- Świeżo mrożona czarna porzeczka - 44 kcal/100g
- Skrobia ziemniaczana - 300 kcal/100g