skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec ciasto biszkoptowe czekoladowa Rozkosz? Przygotuj składniki na biszkopt. W osobnej filiżance połącz kakao, mąkę i skrobię.
Krok 2:
W dużej misce wymieszaj jajka z cukrem.
Krok 3:
Umieść w łaźni parowej i mieszaj mieszankę jajeczną trzepaczką, podgrzewając do 40 * -45 * C, aż cukier się rozpuści. Ostrożnie wyjmij miskę z patelni i ubijaj mikserem elektrycznym przez 10-12 minut.
Krok 4:
Dodaj mieszankę mąki, kakao, skrobi i delikatnie, od dołu do góry, wymieszaj ciasto ręcznie szpatułką lub trzepaczkami wyłączonego miksera, aby ciasto nie spadło podczas pieczenia, wlej ciasto do formy i piecz przez 30 minut w temperaturze 170*C. sprawdź gotowość wykałaczką, powinna być sucha. Im mniejsza średnica formy, tym dłuższy czas pieczenia. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie.
Krok 5:
Przygotuj składniki na krem.
Krok 6:
Wlej cukier do rondla, a następnie skrobię i wymieszaj. Rozbij tam jajka i dokładnie wymieszaj trzepaczką.
Krok 7:
Następnie dodaj mleko skondensowane, wymieszaj.
Krok 8:
Mleko i ponownie wymieszaj.
Krok 9:
Postaw rondel na ogniu i nie przestając mieszać, ugotuj śmietanę. Wyjmij z pieca, aktywnie wymieszaj trzepaczką, krem okazuje się jak budyń, wsypuje się go do łyżki. Dodaj masło i zamknij - niech się rozpuści, po 5-10 minutach wymieszaj trzepaczką.
Krok 10:
Przeciąć schłodzony biszkopt na pół, posmarować kremem pierwszy biszkopt, ułożyć drugi biszkopt na wierzchu i ponownie posmarować kremem.
Krok 11:
Wierzch i boki ciasta również obficie posmaruj kremem.
Krok 12:
Udekoruj według własnego uznania rozpuszczoną czekoladą.
Krok 13:
Ciasto & quot; czekoladowa Rozkosz & quot; gotowe, miłej herbaty dla wszystkich!!!
wszystkie sekrety robienia wysokiego, pięknego, bujnego biszkoptu przeczytaj artykuł o cieście biszkopt .
ważne! Rozmiar formy powinien odpowiadać liczbie składników. Jeśli nie masz kształtu o średnicy odpowiedniej do przepisu lub chcesz upiec ciasto lub ciasto o większym lub mniejszym rozmiarze, wykonaj prawidłowe obliczenia i nie popełnij błędu, artykuł o tym pomoże, jak wybrać kształt o pożądanej średnicy .
przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Czekolada gorzka - 539 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Skrobia ziemniaczana - 300 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g