Puff Słodkie palce
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
Nie rozwałkuj warstwy ciasta francuskiego. Tniemy go tak, jak jest, na paski o szerokości 2-2, 5 cm.
rozłóż paski na blasze do pieczenia zwilżonej wodą i piecz w rozgrzanym piekarniku w temperaturze t - 200-220* 25-30 minut (skup się na piekarniku) .
włóż olej ze skondensowanym mlekiem do kąpieli wodnej. Doprowadzić do całkowitego rozpuszczenia, mieszając od czasu do czasu.
pozostaw masę do ostygnięcia.
zanurz każdy pasek w śmietanie i połóż na spodku na chwilę, aby nadmiar spłynął.
Rzuć języczki w posypkę. Wszyscy!!
jeśli zjesz od razu, będą trochę miękkie od śmietany, a jeśli staną, staną się bardziej chrupiące.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kruche ciasteczka - 716 kcal/100g