Chude babeczki czekoladowe
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
proces gotowania jest bardzo prosty:
dodaj cukier, kakao, proszek do pieczenia do miski z mąką, dokładnie wymieszaj.
rozcieńczyć ciepłą wodą.
następnie dodaj olej roślinny i wszystko jeszcze raz wymieszaj.
włóż gotowe ciasto do foremek.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g