ciasteczka serowe
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
przygotowanie ciasteczek serowych jest szybkie i łatwe.
rozwałkuj warstwę ciasta o szerokości 0,5 cm, posyp tartym serem, solą i pieprzem (możesz papryką, możesz kminkiem, kto lubi).
złóż go na pół i ponownie zwiń do 0,5 cm, a następnie zwiń 4 razy i ponownie zwiń do 0,5 cm.
ciasto pokroić w cienkie paski, zwinąć w spirale. Połóż papier do pieczenia na blasze do pieczenia, lekko posmaruj olejem roślinnym, ułóż spirale (możesz posmarować żółtkiem, nie zrobiłem tego). Piec w temperaturze 220gr. 10-15min.
postanowiłem pokazać wyobraźnię, ponieważ ciasto zostało podzielone na 2 warstwy. Więc z 2 warstw wyciąłem trójkąty i zrobiłem w nich dziury szeroką rurką. Okazało się, że są to ciasteczka serowe!
rozwałkuj warstwę ciasta o szerokości 0,5 cm, posyp tartym serem, solą i pieprzem (możesz papryką, możesz kminkiem, kto lubi).
złóż go na pół i ponownie zwiń do 0,5 cm, a następnie zwiń 4 razy i ponownie zwiń do 0,5 cm.
ciasto pokroić w cienkie paski, zwinąć w spirale. Połóż papier do pieczenia na blasze do pieczenia, lekko posmaruj olejem roślinnym, ułóż spirale (możesz posmarować żółtkiem, nie zrobiłem tego). Piec w temperaturze 220gr. 10-15min.
postanowiłem pokazać wyobraźnię, ponieważ ciasto zostało podzielone na 2 warstwy. Więc z 2 warstw wyciąłem trójkąty i zrobiłem w nich dziury szeroką rurką. Okazało się, że są to ciasteczka serowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal / 100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal / 100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g