babeczki z sokiem pomarańczowym
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
ubij jajko z cukrem pudrem.
następnie wlej sok pomarańczowy.
dodaj olej roślinny.
wymieszaj wszystko, aż będzie gładkie.
dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia, zagnieść ciasto.
formy silikonowe do babeczek wypełnij do połowy ciastem.
piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.
następnie schłodzić babeczki.
przed podaniem posyp cukrem pudrem.
następnie wlej sok pomarańczowy.
dodaj olej roślinny.
wymieszaj wszystko, aż będzie gładkie.
dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia, zagnieść ciasto.
formy silikonowe do babeczek wypełnij do połowy ciastem.
piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.
następnie schłodzić babeczki.
przed podaniem posyp cukrem pudrem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok pomarańczowy - 36 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g