babeczka kokosowa z jagodami
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
ubij jajka z cukrem na puszystą pianę.dob. Skórka z cytryny. Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i DOB. do masy jajecznej wlać stopione masło, dodać wióry i zagnieść ciasto. Rozgrzej piekarnik do 180 *. Wlać ciasto do formy, ułożyć jagodę na wierzchu i piec przez 40-50 minut . Jeśli ciasto zacznie się palić na górze, a wewnątrz jest jeszcze surowe,przykryj folią. Gotowe & nbsp; babeczka kokosowa z jagodami posyp cukrem pudrem. Ciasto jest pyszne, umiarkowanie wilgotne, kokos jest bardzo dobrze wyczuwalny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g