Babeczki Czekoladowe
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
dobrze ubij masło z cukrem, aż będzie przewiewne.
dodaj jedno jajko do masła i za każdym razem ubijaj przez co najmniej minutę.
dodaj cukier waniliowy, kakao i sól i wymieszaj.
dodaj śmietanę. Wymieszać.
przesiać mąkę.
dodaj mąkę do mieszanki i jeszcze raz wszystko wymieszaj.
rozłóż ciasto łyżką do foremek.
piec babeczki przez 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
gotowe babeczki czekoladowe posyp cukrem pudrem.
dodaj jedno jajko do masła i za każdym razem ubijaj przez co najmniej minutę.
dodaj cukier waniliowy, kakao i sól i wymieszaj.
dodaj śmietanę. Wymieszać.
przesiać mąkę.
dodaj mąkę do mieszanki i jeszcze raz wszystko wymieszaj.
rozłóż ciasto łyżką do foremek.
piec babeczki przez 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
gotowe babeczki czekoladowe posyp cukrem pudrem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g