ciasteczka cytrynowe pod" szronem & amp; quot;
skład / składniki
7
porcje:
gotowanie krok po kroku
wymieszaj mąkę, sól i proszek do pieczenia w osobnej misce.
wymieszaj cukier ze skórką z cytryny. Dodaj masło i ubijaj przez 1 minutę.
wprowadzaj jajka pojedynczo, kontynuując ubijanie.
dodaj sok z cytryny.
stopniowo wprowadzaj mąkę. Kontynuuj ugniatanie ciasta.
Nabierz ciasto łyżką stołową (dla wygody lepiej jest użyć łyżki do lodów) i ułóż w formie w odległości 5-8 cm od siebie.
każde ciastko zagnieść ręką, posypać cukrem, skropić wodą i ponownie posypać cukrem.
piec 15 min. w 200s.
wymieszaj cukier ze skórką z cytryny. Dodaj masło i ubijaj przez 1 minutę.
wprowadzaj jajka pojedynczo, kontynuując ubijanie.
dodaj sok z cytryny.
stopniowo wprowadzaj mąkę. Kontynuuj ugniatanie ciasta.
Nabierz ciasto łyżką stołową (dla wygody lepiej jest użyć łyżki do lodów) i ułóż w formie w odległości 5-8 cm od siebie.
każde ciastko zagnieść ręką, posypać cukrem, skropić wodą i ponownie posypać cukrem.
piec 15 min. w 200s.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal / 100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g