skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić zielony koktajl Detox ze szpinakiem i kiwi i bananem? Przygotuj jedzenie. Staraj się wybierać Banana dojrzałego, a nawet przejrzałego, nada koktajlowi jedwabistość i słodycz. Weź sok bez cukru, lepiej naturalny. Nie bierz wody zamiast soku, zmniejszy to korzystne właściwości szpinaku. Ilość szpinaku jest różna - włóż do smaku - dużą lub małą garść. Przed rozpoczęciem gotowania umyj banana i kiwi i osusz je.
Krok 2:
Banan obrać i pokroić w pierścienie.
Krok 3:
Usuń skórkę z kiwi. Pokrój go na małe kliny.
Krok 4:
Opłucz szpinak pod bieżącą wodą, a następnie połóż go na ręczniku papierowym, aby wchłonął nadmiar wilgoci. Wytrzyj również szpinak na wierzchu ręcznikiem.
Krok 5:
Do robienia koktajli najlepiej nadaje się Blender. Jeśli go nie masz, możesz użyć Niszczarki lub blendera zanurzeniowego. Ale stacjonarny jest nadal najwygodniejszy. Złóż w nim kawałki banana, kiwi, wlej sok jabłkowy.
Krok 6:
Ubij wszystkie składniki, aż będą gładkie.
Krok 7:
Następnie rozerwij liście szpinaku do miski blendera. Lepiej Usuń zbyt grube łodygi.
Krok 8:
Jeszcze raz ubij smoothie. Tym razem poświęć trochę więcej czasu, aby napój był całkowicie jednolity, jedwabisty i gęsty. Wlej gotowy koktajl do szklanek i natychmiast podawaj. Im dłużej stoi, tym więcej korzyści traci. Smoothie to koktajl, który jest podawany od razu. Smacznego!
warzywa i owoce w kolorze zielonym mają lecznicze działanie oczyszczające detox na nasz organizm.
bardzo podobała nam się ta opcja smoothie. Dzięki bananowi okazuje się słodki, kiwi daje przyjemną kwaśną nutę, szpinak w ogóle nie jest wyczuwalny. Kolor napoju jest bogaty zielony.
aby koktajl był jeszcze bardziej sycący, możesz dodać płatki owsiane, nasiona lub orzechy.
a możesz zrobić modny teraz smoothie bowl-bardzo gęsty koktajl, który można zjeść łyżką. Aby to zrobić, zwiększ ilość stałych składników i zmniejsz ilość soku. Włóż gotowy koktajl do głębokiego kubka. Udekoruj na wierzchu jagodami, owocami i orzechami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Banany - 89 kcal/100g
- Szpinak - 22 kcal/100g
- Kiwi - 48 kcal/100g
- Sok jabłkowy - 42 kcal/100g