okoń morski w piekarniku z ziemniakami
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
przygotowujemy ryby, czyścimy, przycinamy płetwy, myjemy i kroimy na porcje
sól rybna, pieprz do smaku, dodaj zmielony imbir, olej roślinny i pozostaw na 20 minut na zimno
ziemniaki dobieramy według tego samego rozmiaru, mojego
paprykę, pomidory, cebulę myjemy, obieramy i kroimy w krążki
moje warzywa i drobno posiekane
połóż rybę na folii, połóż na niej kubki pomidorów, cebuli, papryki, ziół, jeszcze raz soli i zawiń wszystko w folię
włóż do blachy do pieczenia i piecz w 210 stopniach przez 1 godzinę
podawaj bez folii, pokrój ziemniaki na pół i umieść masło na środku
dekorujemy danie według własnego uznania
Zdobądź apetyt!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Okoń morski - 79 kcal/100g