filet pangasius z jabłkami i ziołami w winie w piekarniku

danie dietetyczne, które uczyni cię jeszcze piękniejszym. Jeśli jesteś młodą żoną, a twój małżonek nie jest okrągłą sierotą, masz teściową. I mam. Taka słodka, szczera kobieta, cały czas się uśmiecha i ćwierka: "kochanie, wyglądasz tak pięknie, w twoim wieku pulchne policzki są takie słodkie!». Jakby nie wiedział, jak bardzo nienawidzę moich grubych policzków i dodatkowych centymetrów w talii. Co więcej, moja teściowa jest drobną, uroczą blondynką czterdziestego drugiego rozmiaru. Pewnego dnia, najwyraźniej w przypływie litości, ta kobieta podzieliła się sekretem swojej szczupłości. Wszystko okazało się bardzo proste, jej ulubionym jedzeniem jest ryba morska. A wraz z sekretem teściowa podarowała przepis na pangasius pieczony w piekarniku. Wszystko jest niezwykle proste, Ty też odniesiesz sukces.
laraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 44 % 8 g
tłuszcze 33 % 6 g
węglowodany 22 % 4 g
100 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Proszę o moją chatę!

rozmrażamy rybę na najniższej półce lodówki. Pamiętaj, aby umyć, osuszyć ręcznikiem. Najpierw filet należy marynować. Marynata jest najprostsza: wymieszaj wytrawne wino z olejem roślinnym, drobno posiekaj umyte warzywa i dodaj do marynaty (wystarczy jedna łyżka stołowa). Sami przygotowujemy sok z cytryny: możesz włożyć widelec do połowy cytryny i obrócić. Zbieramy sok do filiżanki i wlewamy do marynaty. Mieszanka soli i pieprzu. Trzymaj rybę w marynacie przez 30 minut. Do marynaty używaj emaliowanych lub szklanych naczyń.
jabłka obieramy ze skórki i nasion, kroimy na sześć części i pieczemy przez kilka minut w rozgrzanym piekarniku na blasze do pieczenia.
a teraz filet pangasius pokrojony na kawałki nawleczamy na szaszłyki, możesz na szaszłyki: pangasius, kawałek jabłka, pangasius, jabłko itp.
pieczemy w piekarniku na złoty kolor i podajemy. Udekoruj to danie ziołami i świeżymi warzywami, bardzo pomagają w walce z pulchnymi policzkami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Białe wino - 78   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pangasius - 89   kcal/100g

Podobne przepisy