skład / składniki
gotowanie krok po kroku
rozmrażamy rybę na najniższej półce lodówki. Pamiętaj, aby umyć, osuszyć ręcznikiem. Najpierw filet należy marynować. Marynata jest najprostsza: wymieszaj wytrawne wino z olejem roślinnym, drobno posiekaj umyte warzywa i dodaj do marynaty (wystarczy jedna łyżka stołowa). Sami przygotowujemy sok z cytryny: możesz włożyć widelec do połowy cytryny i obrócić. Zbieramy sok do filiżanki i wlewamy do marynaty. Mieszanka soli i pieprzu. Trzymaj rybę w marynacie przez 30 minut. Do marynaty używaj emaliowanych lub szklanych naczyń.
jabłka obieramy ze skórki i nasion, kroimy na sześć części i pieczemy przez kilka minut w rozgrzanym piekarniku na blasze do pieczenia.
a teraz filet pangasius pokrojony na kawałki nawleczamy na szaszłyki, możesz na szaszłyki: pangasius, kawałek jabłka, pangasius, jabłko itp.
pieczemy w piekarniku na złoty kolor i podajemy. Udekoruj to danie ziołami i świeżymi warzywami, bardzo pomagają w walce z pulchnymi policzkami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pangasius - 89 kcal/100g