skład / składniki
metoda gotowania
1. Ubij mascarpone mikserem, aż będzie puszysty. Wlej skondensowane mleko cienkim strumieniem, ale nie wszystkie na raz, ale w częściach. Ubijaj, aż powstanie stabilna, gęsta masa. Posmarujemy ciasta tym kremem i pokryjemy nim ciasto.
2. Orzeszki ziemne suszymy na patelni, następnie obieramy i grubo siekamy. Możesz posiekać nożem lub w robocie kuchennym.
3. Dostosowujemy herbatniki do pożądanej średnicy-18 centymetrów. Następnie podziel na ciasta, przecinając je wzdłuż na dwie części. Syrop cukrowy łączy się z rumem. Namocz ciasta powstałym syropem.
4. Pokrywamy pierwsze ciasto cienką warstwą kremu, rozprowadzamy bezy, posypujemy orzechami. Pokrywamy kremem, aby wypełnić puste przestrzenie. W ten sposób zbieramy całe ciasto. Wyrównaj powierzchnię ciasta tym samym kremem. Ciasto wysyłamy do lodówki na 8-10 godzin (w nocy).
5. Przygotuj krem do dekoracji. Ubij masło w temperaturze pokojowej mikserem na puszystą masę, około 5-7 minut. Następnie stopniowo wprowadzamy cukier puder bez zatrzymywania ubijania. Przesiać proszek. Wlej zimne mleko do powstałej śmietany i dodaj szczyptę waniliny. Kontynuuj ubijanie przez 5 minut z maksymalną prędkością.
6. Krem dzielimy na 4 części. Jeden jest pomalowany na Zielono, drugi na jasnofioletowy, trzeci na Ciemnofioletowy, ostatnia część pozostaje biała. Wymieszaj barwnik ze śmietaną za pomocą łyżki bez ubijania.
7. Krem wkładamy do torby kulinarnej i za pomocą dysz formujemy kwiaty. Wygodnie jest formować kwiaty na tak zwanym gwoździu cukierniczym. pokrywamy czapkę paznokcia pergaminem, tworzymy kwiat. Następnie ostrożnie wyjmij go i umieść na desce i wyślij do zamrażarki. Każdy następny kwiat jest umieszczony na tej samej desce w zamrażarce.
8. Po 30-40 minutach możesz ozdobić ciasto kwiatami. Krem maślany twardnieje i można je łatwo usunąć z pergaminu. Wystarczy szybko udekorować, w przeciwnym razie krem topi się od ciepła rąk. Dodatkowe zielone liście można uformować bezpośrednio na torcie ozdobionym kwiatami. Gotowe ciasto powinno być jeszcze trochę w lodówce, przynajmniej przez godzinę.
wspaniałe wakacje dla Ciebie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Surowe orzeszki ziemne ze skorupką - 564 kcal/100g
- Surowe orzeszki ziemne bez łupin - 568 kcal/100g
- Orzeszki ziemne gotowane - 376 kcal/100g
- Orzeszki ziemne prażone ze skorupką - 582 kcal/100g
- Orzeszki ziemne prażone i solone - 585 kcal/100g
- Orzeszki ziemne orzechy - 568 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Rum - 75 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Ser mascarpone - 412 kcal/100g
- Syrop cukrowy - 300 kcal/100g
- Barwnik spożywczy - 0 kcal/100g
- Bezy - 366 kcal/100g
- Ciastka biszkoptowe - 258 kcal/100g