zapiekanka z cukinii
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Obierz cukinię, pokrój w plastry lub plasterki.
Krok 2:
Smażyć z obu stron, aż do połowy ugotowane.
Krok 3:
Pokrój pomidory.
Krok 4:
Pokrój grzyby.
Krok 5:
Trzy sery.
Krok 6:
Układamy w naczyniu do pieczenia warstwami: cukinia, grzyby, pomidory, ser, potem znowu cukinia i tak dalej... Ostatnią warstwą powinien być ser.
Krok 7:
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30-40 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Marynowane grzyby - 26 kcal/100g
- Świeże grzyby - 16 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g