pyszna manna na kefirze w powolnej kuchence

łatwe, smaczne i zdrowe wypieki na każdy dzień! Istnieje wiele różnych przepisów na mannę. Oferuję opcję gotowania Manny w powolnej kuchence, bardzo prostą i smaczną. Tym razem dodałam rodzynki do Manny dla odmiany. To prawda, że dla dużej rodziny konieczne jest podwojenie ilości składników)
ArinaaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 4 g
tłuszcze 20 % 11 g
węglowodany 73 % 41 g
281 kcal
IG: 2 / 63 / 34

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Główne składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Jajka ubić solą, cukrem i cukrem waniliowym (można mikserem)

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej kefir, stopione masło, dodaj kaszę mannę, rodzynki i sodę umyte i poparzone wrzącą wodą. Wszystko dobrze wymieszać. Niech mieszanina & quot;pęcznieje & quot; przez 15-20 minut (ciasto zgęstnieje)

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Posmaruj miskę multicookera masłem, możesz posypać kaszą manną

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przenieś mieszaninę do miski. Ustawiamy tryb "pieczenia" na około 60-70 minut, w zależności od mocy multicookera

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Po sygnale przenosimy mannę na naczynie za pomocą kosza do gotowania na parze i podajemy do stołu. W razie potrzeby wierzch można posmarować dowolnym kremem do pieczenia

można upiec natychmiast po wyrabianiu ciasta, wtedy manna będzie z ziarnami charakterystycznymi dla tego konkretnego wypieku. A nawet w poście i po prostu w razie potrzeby nie można dodać jajka.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g

Podobne przepisy