skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Główne składniki
Krok 2:
Jajka ubić solą, cukrem i cukrem waniliowym (można mikserem)
Krok 3:
Wlej kefir, stopione masło, dodaj kaszę mannę, rodzynki i sodę umyte i poparzone wrzącą wodą. Wszystko dobrze wymieszać. Niech mieszanina & quot;pęcznieje & quot; przez 15-20 minut (ciasto zgęstnieje)
Krok 4:
Posmaruj miskę multicookera masłem, możesz posypać kaszą manną
Krok 5:
Przenieś mieszaninę do miski. Ustawiamy tryb "pieczenia" na około 60-70 minut, w zależności od mocy multicookera
Krok 6:
Po sygnale przenosimy mannę na naczynie za pomocą kosza do gotowania na parze i podajemy do stołu. W razie potrzeby wierzch można posmarować dowolnym kremem do pieczenia
można upiec natychmiast po wyrabianiu ciasta, wtedy manna będzie z ziarnami charakterystycznymi dla tego konkretnego wypieku. A nawet w poście i po prostu w razie potrzeby nie można dodać jajka.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g