halibut solony

dobra okazja, aby rozpieszczać się również w proste dni powszednie. Łatwość przygotowania + walory smakowe.
LucyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 74 % 17 g
tłuszcze 13 % 3 g
węglowodany 13 % 3 g
101 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 D 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
umieść halibuta w pojemniku, posyp solą i cukrem, dokładnie wytrzyj ze wszystkich stron, pozostaw w temperaturze pokojowej na jeden dzień. Okresowo należy go obracać. Po dniu Wyślij do lodówki na kolejne 2 dni. Po dwóch dniach odcedź solankę, pokrój ją i ciesz się! Pikantnego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Halibut gotowany - 216   kcal/100g
  • Halibut świeży - 102   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy