skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ubij śmietanę z cukrem i cukrem waniliowym. Aż cukier całkowicie się rozpuści
Krok 2:
Biszkopt kroimy w kostkę 1,5-2 cm.
Krok 3:
Posiekaj orzechy nożem lub moździerzem.
Krok 4:
Ananasy wyjmujemy ze słoika i kroimy na kawałki (jeśli jeszcze nie są pokrojone)
Krok 5:
Wlej trochę kwaśnej śmietany na dno formy, aby pokryć dno. Rozłóż warstwę herbatnika. Wlać śmietanę.
Krok 6:
Rozłóż ananasy. Posyp orzechami.
Krok 7:
Następnie znowu biszkopt, śmietana, ananas. orzechy, aż zabraknie składników. W mojej formie mam tylko 2 warstwy. Na koniec zostawiłem trochę kwaśnej śmietany, aby wlać ostatnią warstwę ananasów z orzechami. Wysyłamy nasze ciasto do lodówki na 3 godziny.
Krok 8:
Rozpuść czekoladę. Wyjmujemy ciasto z lodówki, ostrożnie wyjmujemy je z formy.
Krok 9:
Polewamy ciasto czekoladą. Smacznego dla wszystkich. Aby uzyskać bardziej szczegółowy opis, zobacz mój przepis wideo.
idealny pyszny deser dla tych, którzy nie potrafią gotować lub nie mają wolnego czasu. Odbywa się to elementarnie, nie można się pomylić, nie wymaga pieczenia, ale zawsze okazuje się pyszne.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal / 100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Ananasy - 49 kcal/100g
- Ananasy w puszkach - 57 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Ciastka biszkoptowe - 258 kcal/100g