skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy składniki.
Krok 2:
Myjemy truskawki.
Krok 3:
Wymieszaj wodę i cukier.
Krok 4:
Podpalamy patelnię, gotujemy do wrzenia.
Krok 5:
Dodaj truskawki do syropu.
Krok 6:
Gotuj przez kolejne 5 minut na średnim ogniu, usuwając piankę i mieszając.
Krok 7:
Napełniamy wcześniej przygotowane słoiki dżemem i przekręcamy, nadmiar można zjeść w ten sposób :)
Uwaga! o wodzie w przepisie!
pamiętaj, że Rosja jest duża, jagody są różne. Rosną w różnych regionach, w różnych temperaturach i poziomach wilgotności. Ma również znaczenie, przy jakiej pogodzie i o której porze dnia zebrano jagodę. Moje truskawki są suche, więc dodaję wodę. Jeśli dobrze daje sok, nie musisz dodawać wody. Objętość wody w różnych przypadkach może się różnić, od 0 do 200 ml. i potrzebujesz Zobacz według sytuacji ! Spójrz na moje zdjęcia-pokazują, jak gruby był dżem. Jeśli masz go płynnego, to nie wina przepisu, ale to, że nie posłuchałeś tego ostrzeżenia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Truskawka ogrodowa - 32 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g