Sałatka Australijska
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
pokrój szynkę cienką warstwą i zwiń w tuby. Obierz jabłko z nasion i pokrój w drobną kostkę. Robimy to samo z ogórków. Zagotuj korzeń selera i zalej sokiem pomarańczowym. Dobrze wymieszaj i ułóż zjeżdżalnią na talerzu.
sałatka jest ozdobiona" rysunkami " majonezu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Szynka gotowana - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sok pomarańczowy - 36 kcal/100g