skład / składniki
gotowanie krok po kroku
czekoladę rozpuściłem w łaźni parowej i posmarowałem każdą foremkę grubą warstwą czekolady, a następnie włożyłem do zamrażarki na pięć minut. Wyciągnąłem i powtórzyłem smarowanie czekoladą i ponownie-w zamrażarce w tym samym czasie.
ugotowałem w blenderze jednorodną masę twarogową z twarogu, tartego masła, cukru waniliowego, posiekanych suszonych moreli i cukru pudru. Ta masa została rozłożona na foremkach i zalana resztkami roztopionej czekolady na wierzchu.
trzymałem go w lodówce przez około pół godziny i w pełni cieszyłem się ulubionym przysmakiem. Tutaj bardzo ważne jest, aby pamiętać: tylko schłodzone produkty są umieszczane w zamrażarce, a formy powinny być dość gładkie, bez wielu drobnych szczegółów, w przeciwnym razie nie będzie można uzyskać z nich deseru i trzeba go zjeść bezpośrednio z foremek, co jest również bardzo smaczne. Później zastąpił suszone morele różnymi posiekanymi orzechami, kandyzowanymi owocami lub suszonymi owocami.
szkliwione sery są gotowe.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Suszone morele - 215 kcal/100g
- Uruk - 290 kcal/100g
- Brzoskwinie suszone - 254 kcal/100g
- Czekolada gorzka - 539 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g