skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wyjmujemy gotowe pierogi z zamrażarki. Mogą to być dowolne pierogi, z dowolnym nadzieniem, zakupione lub przygotowane wcześniej w domu. Na stronie znajduje się wiele przepisów na pierogi, wybierz według własnego gustu.
Krok 2:
Pierogi układamy w jednym rzędzie w głębokim naczyniu. Proporcje pisałem na oko, skup się na objętości naczyń.
Krok 3:
Napełnij wodą, dodaj sól i dodaj przyprawy (liść laurowy i ziele angielskie). Wkładamy kuchenkę mikrofalową do maksymalnej mocy na 1 minutę, a następnie zmieniamy moc na "średnią" i gotujemy przez 7 minut. Zostawiamy na pięć minut, aby pierogi & quot; dotarły & quot;.
Krok 4:
Nasze danie jest gotowe! Smacznego!
gotowałem pierogi po raz pierwszy i chcę powiedzieć, że praca w przygotowaniu tego dania jest zredukowana do zera. Jedynym momentem jest to, że jeśli rodzina jest liczna, przygotowanie pierogów w ten sposób zajmie dużo czasu. Przygotowanie jednej porcji zajmuje 11-15 minut (w zależności od metody gotowania). Kto jak, a my, jeśli pierogi pozostaną, usmażymy je następnego dnia i wydają się jeszcze smaczniejsze niż pierwszego dnia))
jeśli chodzi o same pierogi, zawsze mam w zamrażarce puste miejsca, ponieważ mój mąż zjadłby je codziennie na jutro, na lunch i na kolację.
dzisiaj miałem pierogi z twarogiem.
do ciasta używam jednego sprawdzonego przepisu, który nadaje się zarówno do pierogów, jak i pierogów: 200 ml kefiru i 300 g mąki (mąka może być trochę więcej lub trochę mniej). Ciasto jest zawsze elastyczne i posłuszne. Podczas gotowania pierogi pozostają nienaruszone, niezależnie od nadzienia.
do nadzienia dodaj sól do twarogu, dodaj warzywa i 1 żółtko.
rozwałkuj ciasto, wyciśnij kółka, włóż nadzienie i ściśnij krawędzie.
dobrze zwiń w mąkę, aby pierogi nie sklejały się po zamrożeniu. Pierogi układamy & nbsp; porcjami w workach i wysyłamy do zamrażarki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Pierogi gotowe - 194 kcal/100g