niestety, gotowe pierogi sprzedawane w sklepie nie zawsze zawierają instrukcje. A niedoświadczone gospodynie domowe mogą popełniać błędy, nie wiedząc dokładnie, jak należy je ugotować. Wypełnimy tę lukę.
na początek zagotuj wodę w rondlu i Posol ją (pół łyżki stołowej na dwa litry wody będzie normalne). Jak tylko zabulknie, zanurz pierogi we wrzącej wodzie, lekko zmniejszając ogień. Lepiej zrobić to pojedynczo, aby nie sklejały się ze sobą-woda będzie miała czas na lekkie ugotowanie ciasta.
Gdy pierogi zaczną się pojawiać, odliczaj od trzech do pięciu minut. Tutaj czas zależy od grubości produktu i jego wypełnienia.
najczęściej gotowe pierogi można znaleźć w przepisach z tymi pięcioma produktami:
Z reguły zakupione pierogi mają cały placer różnych nadzień. Są to znane wszystkim ziemniaki, twarożek, wiśnie, grzyby, kapusta. Niezupełnie znane truskawki, jagody i inne jagody. A także mieszane, takie jak ziemniaki z grzybami, z kapustą i cebulą i tak dalej.
zamiast kupować ten produkt w sklepie, możesz sam ugotować pierogi i zapakować je do zamrażarki. Są przechowywane przez długi czas, nie psują się. A nadzienia można wybrać według własnego gustu, gotować przynajmniej z wątrobą, nawet z gotowanym skondensowanym mlekiem.
przed zapakowaniem gotowych pierogów do plastikowej torby do dalszego przechowywania należy je zamrozić. Połóż na drewnianej lub plastikowej desce do krojenia i włóż do zamrażarki. Poczekaj na całkowite zamrożenie i natychmiast zapakuj porcje do torebek, aby wygodnie było gotować.