sos do szaszłyków z koncentratu pomidorowego
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Wymieszaj koncentrat pomidorowy z wodą na patelni i ciągle mieszając zagotuj. Zdejmij z ognia i lekko ostudź.
2. Złóż wszystkie składniki w blenderze i zamień mieszaninę w gładki, gładki SOS. Jeśli masz ochotę na kawałki zieleni lub coś innego, pozwól sosowi zanurzyć się w smakach przez tydzień, a następnie przepuść przez sito. Smak pozostanie-nie będzie kawałków.
sos jest gotowy.
miłego! I miłej pogody dla kebabów!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g