skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować szybką przekąskę z wędzonej makreli z marynowanymi ogórkami, przygotowujemy niezbędne produkty.
Krok 2:
Pokrój trzy kiszone ogórki na dowolne, ale niezbyt małe kawałki.
Krok 3:
Pokrój jedną główkę czerwonej cebuli sałatkowej na pół pierścienia.
Krok 4:
Pokrój jedną obraną paprykę w dowolne, ale niezbyt małe kostki.
Krok 5:
Obieramy jedną wędzoną makrelę, oddzielamy szkielet kostny i kroimy również na dowolne kawałki.
Krok 6:
Rozłóż wszystkie posiekane składniki do przygotowania sałatki w odpowiednim pojemniku.
Krok 7:
Dodaj jedną łyżkę gotowej musztardy do pojemnika.
Krok 8:
Dodaj cztery łyżki majonezu do całkowitego pojemnika.
Krok 9:
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki i pozwól ugotowanej sałatce parzyć przez około dwadzieścia minut.
Krok 10:
Układamy przygotowaną i zaparzoną sałatkę na talerzach i odważnie traktujemy gości.
Krok 11:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
sałatka rybna to przekąska. Sytuacja jest bardzo znajoma - na progu są nieoczekiwani, ale mili goście i trzeba ich szybko nakarmić, postawić na stole coś smacznego. Właściciele chwytają się za głowę i boleśnie zastanawiają się, co robić? Biec do najbliższego sklepu? Jeśli dostępna jest wędzona makrela i marynowane ogórki, problem został rozwiązany. W podstawowym przepisie na przekąskę możesz dodać coś innego do swojego gustu. Natychmiast przystępujemy do gotowania!
wędzona ryba jest pysznym i aromatycznym produktem, często podaje się ją na świąteczny stół, stosuje w codziennej diecie i przygotowuje z nią różne sałatki. W całej historii ludzie wędzili jedzenie. Początkowo robiono to jako środek konserwujący. Wędzenie ryb odbywa się zwykle ze względu na wyjątkowy smak i aromat, który nadaje sam proces. W procesie wędzenia ryba nabiera wyjątkowego smaku i aromatu, zmienia się jej konsystencja. Część składników odżywczych jest w nim zachowana, ale jej zawartość kalorii nieznacznie wzrasta.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Makrela wędzona - 221 kcal/100g
- Makrela gotowana - 211 kcal/100g
- Makrela świeża - 181 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Musztarda gotowa - 418 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g