skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować pyszny krem, potrzebujesz tylko sera, śmietany i cukru pudru.Ser powinien być twarogowy, kremowy, bez różnych dodatków.Śmietana o zawartości tłuszczu co najmniej 33%.Jeśli zawartość tłuszczu jest mniejsza, nie zostaną pobite, ale pozostaną płynne, a krem z nich nie zadziała.Wyjmij ser z lodówki wcześniej, aby stał się temperaturą pokojową.W miękkiej formie szybciej i bardziej równomiernie wtrąca się w krem.Ale krem, wręcz przeciwnie, należy schłodzić do 3-4 stopni.
Krok 2:
Weź głęboką miskę do robienia kremu, aby podczas ubijania rozpryski nie rozpadały się na boki. Miskę i trzepaczkę najlepiej przechowywać w lodówce przez 10 minut przed przygotowaniem kremu. Po co? Aby krem się z niego nie rozgrzał. Do przygotowanej miski wlej wymaganą ilość ciężkiej śmietany.
Krok 3:
Dodaj cukier puder do śmietany i włącz mikser na małej prędkości. Mieszaj śmietanę z cukrem pudrem przez minutę. W tym czasie proszek stopi się.
Krok 4:
Następnie Ustaw mikser na maksymalną prędkość i ubij śmietanę, aż uzyskasz puszystą, stabilną śmietanę. Nie ma dokładnego czasu na ubijanie.Wszystko zależy od prędkości miksera i zawartości tłuszczu w śmietanie. Po prostu obserwuj proces. Około 2-4 minuty. Ale staraj się nie przesadzać z kremem, w przeciwnym razie odrzucą płyn i staną się nieodpowiednie dla kremu. Zrobią masło.
Krok 5:
Do puszystej śmietany dodaj miękki ser twarogowy. Wymieszaj ze śmietaną. Następnie włącz mikser, dosłownie, na 5-10 sekund. Nie musisz długo ubijać. Najważniejsze jest to, że ser jest dobrze wymieszany ze śmietaną.
Krok 6:
Jeśli śmietana została ubita do pożądanego etapu, to po dodaniu sera śmietana stanie się jeszcze grubsza. Jeśli krem z serem stał się płynny, albo śmietana nie była wystarczająco ubita, albo ser był złej jakości.
Krok 7:
Używam tego kremu do warstw ciast lub do czapek na babeczkach. Ta ilość kremu wystarcza do nasmarowania 4 ciast biszkoptowych o średnicy 20 cm, wyjaśnię - dotyczy to tylko montażu ciasta i szorstkiej powłoki. Do wyrównania potrzebny jest inny krem lub dodatkowa porcja - w zależności od pomysłu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g