skład / składniki
metoda gotowania
1. Umyj pierś z kurczaka, pokrój na dużą skalę, włóż do rondla, wlej wodę i wyślij do ognia. Zagotuj bulion, usuń piankę w tym procesie.
2. W międzyczasie obieramy marchewki i cebulę, kroimy marchewki w małe kostki i pozostawiamy cebulę w całości. Rozłóż warzywa w bulionie, gotuj przez 20 minut.
3. Obierz ziemniaki, umyj, pokrój jak zwykle na zupę. Mój ryż. Pokrój mały kawałek ostrej papryki chili na kilka kawałków.
4. Z bulionu usuń kurczaka i cebulę. Rozbieramy kurczaka na małe kawałki i wyrzucamy cebulę.
5. Włóż ziemniaki i ryż do bulionu, dodaj groszek ziela angielskiego i czarnego pieprzu, posiekane chili, liście laurowe, wstępnie pokrojony ogórek w kostkę, wlej solankę ogórkową, sól, gotuj przez około 15 minut.
wlać porcje i podać.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 11 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Solanka - 1 kcal/100g