kremowe ciasto Smeshariki Dla Dzieci

czekoladowa Kolorowanka na torcie! Dzieci będą zachwycone! Bardzo nietypowa dekoracja ciasta, która zachwyci każde dziecko. W ten sposób możesz przenieść dowolny obraz na ciasto, a następnie pomalować go kolorowym kremem. Obraz kremu wygląda spektakularnie i wcale nie jest trudny.
hallen-bunnyAuthor avatar
autor przepisu
zwycięzca Konkursu najlepszy przepis tygodnia 21-27 października

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 5 g
tłuszcze 22 % 14 g
węglowodany 71 % 46 g
325 kcal
IG: 2 / 0 / 98

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 11 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wewnątrz pod budyniem białkowym kryje się ciasto o nazwie "Snickers". Do pieczenia biszkoptu czekoladowego dużego ciasta "Snickers" o średnicy 26 centymetrów potrzebujemy: 6 jajek, 240 gramów cukru, 50 gramów proszku kakaowego, 1 torebki lub 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia do ciasta. Jeśli twoja forma do ciasta ma mniejszą średnicę, 20-21 centymetrów, liczbę składników należy podzielić przez 1,5. Na przykład, 6 jaj podzielone przez 1,5 będzie 4 jaja itp

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ubij jaja kurze z cukrem z dużą prędkością mikserem przez 5 minut, aż wybielą i zwiększą masę. Przesiej mąkę, proszek do pieczenia i kakao przez sito. Następnie w częściach w kilku podejściach dodaj suchą mieszankę mąki do jajek ubitych z cukrem i delikatnie wymieszaj szpatułką, aby ciasto się nie osiadło. Wlej ciasto do formy, której dno jest wstępnie pokryte papierem do pieczenia. Piec biszkopt przez 30-35 minut w temperaturze 180 stopni

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Gotowego biszkoptu nie można natychmiast wyjąć z formy. Najpierw Odwróć biszkopt i pozwól mu całkowicie ostygnąć na ruszcie. Idealnie, biszkopt powinien odpoczywać przez co najmniej 4 godziny. Następnie wyjmujemy biszkopt z formy i przecinamy na pół.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Trzecim ciastem w torcie & quot; Snickers & quot; będzie beza. Aby przygotować bezę, bierzemy białka 3 średniej wielkości jaj i 180 gramów cukru.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wszystkie naczynia i trzepaczka miksera muszą być suche. Ubij białka z cukrem na strome szczyty.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Na kartce papieru do pieczenia narysuj okrąg, narysuj ołówkiem spód dzielonej formy, w której upieczono biszkopt. Rozłóż bezę trochę przed dotarciem do granic narysowanego koła, ponieważ po wyschnięciu beza trochę się rozłoży na 1-1, 5 cm, piecz bezę przez około godzinę w temperaturze 120 stopni.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Teraz zajmijmy się przygotowaniem kremu maślanego.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ubij masło w temperaturze pokojowej mikserem. Następnie stopniowo dodawaj gotowane mleko skondensowane jedną łyżką, kontynuując ubijanie śmietany.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Opiekamy orzeszki ziemne na suchej patelni i pozwalamy im ostygnąć. Gdy prażone orzeszki ziemne ostygną, bardzo łatwo usuwa się z nich całą łuskę.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Do impregnacji ciast gotujemy syrop z cukru i wody w stosunku 1: 1. W razie potrzeby możesz dodać łyżkę koniaku.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Syrop nie musi długo gotować, tylko po to, aby rozpuścić cały cukier. Pozwól syropowi ostygnąć.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Przystępujemy do montażu ciasta. Rozłóż pierwsze ciasto z biszkoptu czekoladowego i dobrze nasącz syropem. Następnie posmaruj ciasto połową kremu maślanego. Wysyłamy połowę prażonych orzeszków ziemnych. Rozłóż warstwę bezy. Posmaruj pozostałą śmietaną, wyślij orzeszki ziemne, przykryj drugim sznurkiem biszkopt. Namocz biszkopt na wierzchu syropem. Pozostaw ciasto do namoczenia na kilka godzin, a najlepiej na noc.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Przygotowanie kremu białkowego zacznijmy od ugotowania syropu. Wlej 300 gramów cukru do kadzi i dodaj 80 ml wody. Gotujemy na ogniu. Po pierwsze, ciągle mieszaj, aż cały cukier się rozpuści, a następnie nie możesz mieszać. Zaczynamy ubijać białka cukrem waniliowym. Syrop należy gotować do temperatury 120 stopni. Gdy syrop jest gotowy, dodaj do niego szczyptę kwasu cytrynowego i wlej do białek cienkim strumieniem, kontynuując ubijanie śmietany mikserem.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Wydrukuj dowolne zdjęcie na kartce papieru. Umieść arkusz w przezroczystym pliku. Następnie bierzemy 3-4 kostki czekolady, wkładamy je do torby cukierniczej i rozpuszczamy w kuchence mikrofalowej w impulsach przez 10-15 sekund.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Odetnij końcówkę torby cukierniczej i obrysuj kontury obrazu czekoladą. Czekolada nie powinna być gorąca, w przeciwnym razie będzie zbyt rzadka i po prostu spłynie.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Wyślij plik z czekoladowym zdjęciem do lodówki na 10 minut. Wyciągamy kartkę papieru, już nam się nie przyda.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Ciasto lekko spłaszczamy kremem białkowym, niewielką warstwą. Gdy czekolada stwardnieje, Odwróć plik obrazem w dół i rozłóż na torcie. Czekoladowy obraz przyklei się do kremu i łatwo się przeniesie, gdy odłożymy plik.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Budyń białkowy malujemy małymi porcjami w różnych kolorach za pomocą barwników spożywczych. Nieco mniej niż połowę kremu pozostawiamy niepomalowaną do dekoracji boków ciasta. Przenieś krem tego samego koloru do małej torebki lub papierowego kornetu i odetnij końcówkę.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Wyciskając trochę kremu, dosłownie kolorujemy obraz punktowo. Wskazane jest wykonanie punktów kremu w jednym kierunku.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Bierzemy nową torbę na krem lub robimy nowy kornet z papieru, wypełniamy kremem innego koloru i kontynuujemy kolorowanie obrazu.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Za pomocą specjalnej dyszy do kremu "trawa" dekorujemy polanę.

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Przestrzeń pozostałą u góry zdjęcia wypełniamy białym kremem za pomocą dyszy "mała zamknięta gwiazda"

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Ciasto w przekroju wygląda bardzo ładnie.

smacznego i świątecznego nastroju!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Surowe orzeszki ziemne ze skorupką - 564   kcal/100g
  • Surowe orzeszki ziemne bez łupin - 568   kcal/100g
  • Orzeszki ziemne gotowane - 376   kcal/100g
  • Orzeszki ziemne smażone ze skorupką - 582   kcal/100g
  • Orzeszki ziemne prażone i solone - 585   kcal/100g
  • Orzeszki ziemne orzechy - 568   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Kwas cytrynowy - 0   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g
  • Gotowane mleko skondensowane - 328   kcal/100g

Podobne przepisy