skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić tarka do sałatek? Przygotuj niezbędne składniki. Wszystkie warzywa powinny być świeże i surowe. Umyj je, osusz ręcznikami papierowymi. Olej roślinny użyłem oliwy z oliwek, ale możesz wziąć rafinowany dowolny olej roślinny.
Krok 2:
Lepiej jest wziąć młodą kapustę na taką sałatkę, ale zrobi to stara. Oczyść go z twardych zewnętrznych liści. Posiekaj kapustę tak cienko, jak to możliwe lub drobno posiekaj ostrym nożem. Im cieńszy jest pokrojony, tym smaczniejsza będzie sałatka. Przełóż kapustę na talerz i pamiętaj o niej rękami, aby zmiękła i wypuściła sok.
Krok 3:
Obierz buraki i zetrzyj na tarce do warzyw & quot; w stylu koreańskim" lub na zwykłej grubej tarce.
Krok 4:
Obierz marchewki, zetrzyj na grubej tarce lub tarce do warzyw & quot; po koreańsku & quot;. Umyj i osusz koperek i drobno posiekaj.
Krok 5:
W odpowiednim głębokim pojemniku połącz wszystkie posiekane warzywa. Dodaj posiekany koperek lub natkę pietruszki, około łyżki soku z cytryny. Wlać olej roślinny. W razie potrzeby możesz dodać trochę soli. Jeśli lubisz, dodaj drobno posiekaną zwykłą cebulę lub białą cebulę sałatkową lub możesz pokroić pióra zielonej cebuli.
Krok 6:
Dobrze wymieszaj gotową sałatkę. Podawaj tylko świeżo przygotowane do stołu. Smacznego!
gotuj sałatki tylko z całkowicie schłodzonej żywności. Zrobiona z ciepłej sałaty może szybko się zepsuć.
ważne jest, aby zdawać sobie sprawę, że w naturze nie ma przepisów ani produktów, które z pewnością są dobre dla wszystkich ludzi lub bezwarunkowo szkodliwe dla wszystkich. Podobnie jak w przypadku leków, a także w żywieniu, istnieją wskazania i przeciwwskazania, dzienne Indywidualne normy spożycia, a dla większości ludzi wszystko to jest bardzo spersonalizowane. Jednocześnie istnieje wiele mitów "o prawidłowym odżywianiu" (na przykład: tłuszcz jest zły), które zniekształcają samą istotę tej koncepcji iw takiej zniekształconej formie rozprzestrzeniają się w Internecie i mediach. Dlatego pamiętaj, że każdy "przepis PP" będzie miał związek z prawidłowym odżywianiem tylko warunkowo, nie należy go traktować jako dogmatu. I nawet jeśli autor przepisu, "specjalista od zdrowego odżywiania" lub dietetyk i trener fitness nazywa coś przydatnym (PP) lub szkodliwym, być może nie jest to dla ciebie osobiście.
opinia administracji serwisu o prawidłowym odżywianiu może nie pokrywać się z opinią autora PP przepisu!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g