skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić herbatę goździkową? Musimy tylko zdobyć pąki goździków. W małym pojemniku gotuj wodę przez 10 minut. Temperatura pieca powinna być niska.
Krok 2:
Wlej suchą herbatę do szklanki.
Krok 3:
Zalej go wrzącą wodą i przykryj szklankę pokrywką (mam gumową, która jest przeznaczona specjalnie do zaparzania herbaty).
Krok 4:
Poczekaj około pięciu minut.. podczas parzenia herbaty. Następnym krokiem jest filtrowanie herbaty. Przenieś napar do osobnego pojemnika, najprawdopodobniej do zaparzacza.
Krok 5:
Dodaj cukier.
Krok 6:
Wyciśnij sok z cytryny ze świeżej cytryny.
Krok 7:
Dodaj suszone pąki goździków podczas nalewania herbaty. Najpierw włóż goździki.
Krok 8:
Następnie wlej zaparzacz, w razie potrzeby dodaj wrzącą wodę, aby dostosować moc herbaty.
Krok 9:
Pozwól Mewie zaparzyć i wzbogacić się aromatem goździków. I możesz cieszyć się nowym smakiem codziennego napoju!
smaczne i zdrowe! Dlaczego warto? Tak, ponieważ stosowanie goździków pomaga osobie radzić sobie z wieloma dolegliwościami i problemami zdrowotnymi o różnym charakterze. Przyczynia się więc do ułatwienia oddychania, ogrzewa ciało z lekkimi dreszczami, eliminuje specyficzny i nieprzyjemny zapach wydobywający się z jamy ustnej. Ten aromatyczny napój goździkowy szybko złagodzi migreny i bóle głowy, a także pomoże zregenerować układ nerwowy. Ponadto goździki, jako składnik herbaty lub nalewki, są często i wszędzie stosowane w medycynie ludowej. Zauważono, że prowadzi to do złagodzenia zmęczenia fizycznego i napięcia nerwowego, stymuluje rozluźnienie skurczów mięśni, dobrze wpływa na przewód pokarmowy. Uwielbiam robić taką herbatę dla wszystkich członków mojej rodziny w wolnym czasie. Nikt z moich bliskich nie odmawia spędzenia czasu przy filiżance pachnącego, aromatycznego i orzeźwiającego gorącego napoju. Po jego użyciu odczuwa się wzrost siły, poprawia się nastrój i poprawia samopoczucie. Zamiast cukru możesz użyć miodu, włóż go, gdy herbata trochę ostygnie.
do gotowania lepiej jest użyć neutralnej pod względem smaku wody filtrowanej lub butelkowanej. Jeśli używasz wody z kranu, pamiętaj, że może ona nadać potrawie nieprzyjemny charakterystyczny smak.
zamiast cukru można użyć słodzika.
ponieważ stopień słodyczy, kwasu, słoności, goryczy itp. jest indywidualny dla każdego, zawsze dodawaj przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Goździk - 323 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Herbata - 0 kcal/100g