Kremowa zupa puree
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Obierz ziemniaki, umyj je, pokrój losowo, włóż do rondla.
2. Cebulę myjemy, kroimy w kostkę, układamy w ziemniakach.
3. Napełnij składniki wodą i wyślij do ognia, gotuj do całkowitego ugotowania przez 20 minut.
4. Za pomocą blendera zanurzeniowego zmiel zawartość patelni na puree, dodaj śmietanę, ponownie ubij.
5. Sól zupę do smaku i wróć do ognia, ponownie zagotuj.
podawaj na gorąco lub na ciepło.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Pory - 33 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g