Kremowa zupa puree

urozmaic swoje menu pyszną kremową zupą! . Kremową zupę puree można przygotować z zupełnie innych warzyw, w tym przepisie są to ziemniaki i cebula, ale w razie potrzeby kompozycję można dostosować. Krem w kompozycji sprawia, że smak gotowego dania jest delikatniejszy i jedwabisty.
nadiniAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 1 g
tłuszcze 13 % 1 g
węglowodany 75 % 6 g
39 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min

1. Obierz ziemniaki, umyj je, pokrój losowo, włóż do rondla.

2. Cebulę myjemy, kroimy w kostkę, układamy w ziemniakach.

3. Napełnij składniki wodą i wyślij do ognia, gotuj do całkowitego ugotowania przez 20 minut.

4. Za pomocą blendera zanurzeniowego zmiel zawartość patelni na puree, dodaj śmietanę, ponownie ubij.

5. Sól zupę do smaku i wróć do ognia, ponownie zagotuj.

podawaj na gorąco lub na ciepło.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Pory - 33   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy