skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty do sałatek.
Krok 2:
We wrzącej wodzie umieszczamy rozmrożone kalmary (bez lodu). Gdy woda znów się zagotuje, wyjmij patelnię z pieca, schłodź kalmary pod zimną wodą, wyczyść je.
Krok 3:
Obierz awokado i cebulę, a następnie pokrój na małe kawałki.
Krok 4:
Następnie posiekaj pomidory i posiekaj kolendrę i chili.
Krok 5:
Wymieszaj wszystko w jednym pojemniku. Posyp trochę sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Krok 6:
Smażyć kalmary na patelni przez jedną minutę z każdej strony. Następnie układamy je na naczyniu, posypujemy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Na wierzch kładziemy resztę pokrojonych warzyw, ponownie posypujemy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Kalmary z awokado-gotowe! Smacznego!
Krok 7:
Kalmary z awokado-gotowe! Smacznego! Pyszne! Zrobiłem to na wakacje, wszystkim Gościom się podobało. Lekko posypany olejem roślinnym.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Kalmary smażone - 175 kcal/100g
- Kalmary gotowane - 110 kcal/100g
- Kalmary świeże - 74 kcal/100g
- Awokado - 208 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g