Sałatka z kalmarów z awokado

pyszne danie, które zostanie zmiecione ze stołu w kilka sekund! Łatwość przygotowania! Kalmary z awokado są znane wszystkim, ale nie wszyscy wiedzą, jak je prawidłowo ugotować.
DarinochkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 62 % 8 g
tłuszcze 15 % 2 g
węglowodany 23 % 3 g
58 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty do sałatek.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    We wrzącej wodzie umieszczamy rozmrożone kalmary (bez lodu). Gdy woda znów się zagotuje, wyjmij patelnię z pieca, schłodź kalmary pod zimną wodą, wyczyść je.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz awokado i cebulę, a następnie pokrój na małe kawałki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie posiekaj pomidory i posiekaj kolendrę i chili.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wymieszaj wszystko w jednym pojemniku. Posyp trochę sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Smażyć kalmary na patelni przez jedną minutę z każdej strony. Następnie układamy je na naczyniu, posypujemy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Na wierzch kładziemy resztę pokrojonych warzyw, ponownie posypujemy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Kalmary z awokado-gotowe! Smacznego!

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Kalmary z awokado-gotowe! Smacznego! Pyszne! Zrobiłem to na wakacje, wszystkim Gościom się podobało. Lekko posypany olejem roślinnym.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Kalmary smażone - 175   kcal/100g
  • Kalmary gotowane - 110   kcal/100g
  • Kalmary świeże - 74   kcal/100g
  • Awokado - 208   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sałata liściasta - 14   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g

Podobne przepisy