Turya - prosta zupa szybko i smacznie

zimna, orzeźwiająca zupa nakarmi całą rodzinę! Bardzo lubię takie pierwsze danie jak Turya. Gotuję go bardzo często. To jedzenie jest bardzo smaczne i satysfakcjonujące. Jeśli chcesz zafundować sobie i swoim bliskim nowe danie, postępuj zgodnie z prostymi instrukcjami przepisu kulinarnego.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 3 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 83 % 15 g
85 kcal
IG: 13 / 87 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

przygotowujemy turi, odcinając skórki z przygotowanego wcześniej czarnego chleba, krojąc je na małe plasterki. Następnie kładziemy nasze kromki chleba na blasze do pieczenia i suszymy w umiarkowanie rozgrzanym piekarniku przez około 10 minut. Następnie pocieramy każdy suszony kawałek ząbkami czosnku. Następnie kroimy nasz chleb w średniej wielkości kostkę i układamy na talerzu. Teraz dobrze spłucz kolendrę, posiekaj ją i rozłóż na pozostałych przygotowanych składnikach. Teraz wypełnij zawartość naszego talerza kwasem. Następnie solimy turę według własnego gustu i natychmiast podajemy do stołu. To wszystko! Nasze danie jest gotowe! Smacznego dla Ciebie i Twoich bliskich! Jestem pewien, że wszyscy będą zadowoleni z tego pysznego pierwszego dania!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Chleb żytni formowany - 217   kcal/100g
  • Czarny chleb - 217   kcal/100g
  • Kwas - 25   kcal/100g

Podobne przepisy