skład / składniki
gotowanie krok po kroku
przygotowujemy turi, odcinając skórki z przygotowanego wcześniej czarnego chleba, krojąc je na małe plasterki. Następnie kładziemy nasze kromki chleba na blasze do pieczenia i suszymy w umiarkowanie rozgrzanym piekarniku przez około 10 minut. Następnie pocieramy każdy suszony kawałek ząbkami czosnku. Następnie kroimy nasz chleb w średniej wielkości kostkę i układamy na talerzu. Teraz dobrze spłucz kolendrę, posiekaj ją i rozłóż na pozostałych przygotowanych składnikach. Teraz wypełnij zawartość naszego talerza kwasem. Następnie solimy turę według własnego gustu i natychmiast podajemy do stołu. To wszystko! Nasze danie jest gotowe! Smacznego dla Ciebie i Twoich bliskich! Jestem pewien, że wszyscy będą zadowoleni z tego pysznego pierwszego dania!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Chleb żytni formowany - 217 kcal/100g
- Czarny chleb - 217 kcal/100g
- Kwas - 25 kcal/100g